Case tradiționale reparate corect versus ciment rezistent și placări impermeabile

IMG_20171012_133706IMG_20171012_092112

în cele de mai sus se poate vedea unde conduce o reparație facută cu materiale nepotrivite.

Care este materialul incriminat .. cimentul. prietenul de nădejde pe care meseriașul de toate zilele crede cu toată convingerea (proprie și colectivă) că stă la baza tuturor lucrărilor de calitate / durabile. Este o mare iluzie căci acest material va rezista doar pentru a se susține pe sine in timp ce casa și zidăria pe care este aplicat vor ceda in fata durității si impermeabilității sale. Am în vedere clădirile care inițial au fost clădite cu materiale care nu conțineau adaos de ciment, cele tradiționale.

Mai mult decât atât, intervenția reparatorie cu acest ciment și derivații săi, va forța nivelul înfiltrațiilor să crească atât de mult încât va ajunge în contact cu pardoselile de lemn și tâmplăriile situate mult mai sus decât cota inițiala la care era sesizata infiltrația din fundații (subsoluri / socluri). De aici începe un lanț întreg de mecanisme de degradare a zidăriilor, finisajelor si a altor elemente prin dezvoltarea de colonii biologice (mucegaiuri si ciuperci).

Recomandare: Nu va grăbiți sa refaceți tencuielile de pe soclul caselor cu mortare, tencuieli pe baza de ciment sau placări de piatră, gresie, faianță și polistiren.. Umiditatea este doar ascunsă scurt timp, problema se va agrava în viitor.

Nu mai comentez chestiuni suplimentare încadrabile la estetica grotescului, date de strălucirea unor faianțe si gresii care nu au ce caută defel pe exteriorul caselor.

Voi reveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *