Reparații case vechi, tradiționale, cu / fără ciment

IMG_20171015_113324 Sibiu, vizită prin Orașul de jos,

Se remarca efortul de a rezolva problema umidității în zidărie.. Au început cu montarea unor dale robuste și impermeabile realizate din mozaic turnat și finisat. Scopul a fost atins doar în sensul ca umiditatea nu a mai putut ieși prin aceste placi si nici nu le-a degradat.. intervenția este trainică și robustă. Dar apa a migrat deasupra acestora unde a continuat să facă treabă, adică să se evapore prin suprafețele permeabile.. Mai mult decât atât, deasupra plăcilor au fost aplicate niște reparații cu mortare bogate în ciment care, după cum arată, au amplificat fenomenul de difuzie și infiltrare a apelor în zidărie.

IMG_20171015_114006 .. o casă veche din cărămidă unde reparația a fost făcută cu un mortar acceptabil (mai puțin ciment) dar au aplicat un finisaj impermeabil de tip ” piatra artificială drișcuită” recomandata pentru socluri ale caselor moderne. Deasupra se văd zone ușor umflate, semn ca apa exercită presiune și va disloca curând si acele părți de tencuială.. / sau termo-sistem..

______________________________________________________________________________________________

învecinată cu casa de mai sus este cea prezentată mai jos,  construită cu materiale și tehnici moderne si la care soclul este realizat cu o tencuiala mozaicată de ciment. Se comportă bine pentru ca toata gândirea este coerentă din punct de vedere al compatibilității materialelor și tehnicilor de construire.

IMG_20171015_113024

Un alt exemplu pozitiv spre final pentru a termina într-o nota optimistă

IMG_20171015_114047

Fiecare material este bun în sinea lui, inclusiv cimentul.

Utilizarea eronată este cea care aduce ponoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *