GENERAL PRINCIPLES Renovation / repairs, Rehabilitation and Re-functionalization

Principii de bază:

  1. STABILIREA SCOPULUI GENERAL AL INTERVENTIILOR – CONFORT SPORIT PRIN ASANAREA / INSANATOSIREA UNUI SPATIU UTILIZAT DAR CARE PREZINTA DIVERSE NEAJUNSURI, FUNCTIUNI NOI – BAIE, ACCES, RENOVARE COMPLETA A UNUI IMOBIL NEFUNCTIONAL, ETC 
  2. ANALIZA INIȚIALĂ A STARII DE CONSERVARE, A CONDITIEI TEHNICE DIN PUNCT DE VEDERE STRUCTURAL, INSTALATII, FINISAJE, INTERIOR SI EXTERIOR, CU PERSONAL DE SPECIALITATE CARE SĂ DECIDĂ ÎMPREUNĂ CU DUMNEAVOASTRĂ UN PLAN DE INTERVENȚII SI CARE SA VA JUTE SA INTELEGETI CORECT CARE SUNT LIMITELE REALE ALE IMOBILULUI –  o casa traditionala, veche , istorica, prin renovare si reabilitare va ramane in continuare o casa traditionala si nu se transforma intr-o cladire moderna, complet lipsita de amprenta data de uzura dobandita. 
  3. IDENTIFICARE SURSE ȘI MECANSIME DE DEGRADARE, FACTORI DE RISC  interni si externi / materiale incompatibile 
  4. ELIMINARE MATERIALE INCOMPATIBILE / nesanatoase , eventual si DECORAȚII NECONFORME / nepotrivite zonei sau tehnicii casei (placari de ceramica pe socluri / polistiren / mascarea cu placi impermeabile a zonelor afectate)
  5. delimitarea si limitarea contactului cu surse de degradare / ape meteorice / stropire / infiltratii din diverse surse / plante invazive  cu sisteme radiculare dezvoltate in contact cu zidariile sau fundatiile 
  6. REPARAȚII CU MATERIALE ȘI METODE ADECVATE TEHNICII / STRUCTURII CASEI FĂRĂ PLACĂRI CU SCOPUL DE A ASCUNDE / BLOCA CEEA CE NU NE PLACE – IGRASIE, MUCEGAIURI, PĂTĂRI..
  7. REFACERE FINISAJE / ZUGRĂVELI ADECVATE ÎN ACORD CU CONTEXTUL URBAN / RURAL CONSTRUIT

Diferențierea între reparații, reabilitare, refuncționalizare este un prim pas într-o planificare corectă a intențiilor și resurselor. Graba ințială si entuziasmul, fara planificare si asistența profesională vă vor face mai săraci si mai putin multumiti..

Inclusiv costurile de executie pot fi corelate cu cerintele reale si nu cele imaginative bazate pe rutina si uneori neintelegere din partea executanților. Un diriginte de șantier serios si corect angajat, vă poate ajuta sa evitați cheltuieli inutile. 





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *